Wensen- en verwachtingenavond over lezen op BS Silvester-Bernadette geslaagd

Op woensdagavond 4 november organiseerde BS. Silvester-Bernadette i.s.m. bibliotheek Helmond-Peel en de landelijke stichting actief ouderschap een wensen- en verwachtingenavond voor ouders en leerkrachten samen. Nationale en internationale onderzoeken tonen keer op keer aan dat de invloed van de thuisomgeving groter is op de ontwikkeling van een kind dan de invloed van school. Juist door samen te werken en de handen ineen te slaan, profiteren leerlingen optimaal.

Na een algemene inleiding door David Kranenburg, oprichter en directeur van de stichting, gingen ouders en leerkrachten in heterogene groepen uiteen om gesprekken te voeren over pedagogisch partnerschap, didactisch partnerschap, informeel partnerschap, formeel partnerschap en maatschappelijk partnerschap. Dit gebeurde vanuit de insteek taalontwikkeling en lezen, omdat beiden een enorme impact hebben op het welbevinden van kinderen en op alle andere ontwikkelgebieden.silvester bernadette

De avond werd afgesloten met een samenvatting van de complimenten, tops en tips van de gespreksteams. Na uitwerking van deze aanbevelingen, gaat de werkgroep partnerschap van ouders en leerkrachten aan de slag om `samenscholen` nog verder uit te bouwen. De leesconsulenten van de bibliotheek waren onder de indruk van de positieve sfeer tijdens de gesprekken en ook van wat er allemaal gebeurt, thuis en op school. De onlangs geopende Bieb Op School werd door ouders als een succesvolle aanvulling genoemd en omarmd. Een mooi compliment en positieve drijfveer voor het vervolg van de samenwerking. Alle ouders kregen als bedankje nog een miniglossy mee naar huis… om lekker zelf te lezen!

Geef een reactie