Inspiratiebijeenkomst Waalwijk Taalrijk

Door David Kranenburg

Wat kan de organisatie van een conferentie leuk zijn! Dat bewijst de conferentie Waalwijk Taalrijk maar weer eens.  Op 12 april 2017 werd deze inspiratiebijeenkomst een groot succes door de inzet van medewerkers vanuit 34 verschillende initiatieven uit Waalwijk , Ouders, de organisatiegroep, de gemeente,  de ruim 180 deelnemers en de 10 experts van Actief Ouderschap die de workshops hebben geleid.

We zijn door de gemeente Waalwijk betrokken bij de organisatie van de conferentie om het voorzitterschap, de lezingen en de workshops voor onze rekening te nemen. Ook mochten we meedenken met de enthousiaste voorbereidingsgroep. Ik was onder de indruk van de enorme organisatiekracht en het enthousiasme van het kleine team dat gevormd was.

We wilden vooral dat professionals met elkaar in gesprek zouden komen. Elkaar zouden leren kennen. Ook wilden we de deelnemers vanuit hun rol en vanuit de rol van de ouder laten kijken naar de enorme hoeveelheid diensten die er aangeboden worden in Waalwijk en de vraag beantwoorden: “Kunnen wij hiermee het verschil maken in het leven van een kind?”.
Door de opzet van de conferentie zijn die doelstellingen absoluut gehaald.  Als je dan na afloop de enthousiaste verhalen en reacties hoort, kan ik daar zo trots op zijn.
Ik probeer me zo veel mogelijk tussen inspirerende mensen te begeven. Tijdens de inspiratiebijeenkomst Waalwijk Taalrijk waren dat er zo veel! Wat een mooi vak heb ik toch eigenlijk!

 

 

Geef een reactie