Een voorbeeldige samenwerking

Door: Adry Zoeteman

Iedere woensdagmiddag zie ik jeugdige tennissers in de leeftijd van 5 tot 12 jaar met hun meegekomen vriendjes lachen en plezier hebben op de tennisbaan.
Een kwartier voor de afgesproken tijd scharrelen de oudere kinderen al rond bij het tennispark, wat blijkt ze willen helpen om de netten klaar te zetten voor de heel jeugdige spelers van 5 tot 8 jaar, dat is nog eens samenwerken. Voor de meegekomen vriendjes heeft de club een aantal tennisrackets beschikbaar zodat ook zij mee kunnen doen.

Informeel partnerschap

De tennisinstuif op woensdagmiddag is een succes, dank zij de inzet van ouders die mee tennissen zodat de kinderen de ballen goed aangespeeld krijgen en er plezier aan beleven.
De jeugdige tennissers zijn lekker in beweging, helpen elkaar en leren samenwerken, ze zijn trots op zichzelf wanneer ze een goede bal geslagen hebben.

Formeel partnerschap

De leden van de vereniging ondersteunen het jeugdbeleid en de activiteiten die voor de kinderen georganiseerd worden.

Samen staan voor de kinderen

Voor de ouders en de leden van de club is het vanzelfsprekend dat er rekening gehouden wordt met de kinderen. Bij het organiseren van een senior toernooi wordt in het weekend automatisch een kinderprogramma geprogrammeerd, denk hierbij aan het huren van een springkussen, een bingospel spelen, jezelf mooi laten schminken en soms is een ritje op de rug van een klein paardje mogelijk. De ouders kunnen ondertussen rustig hun wedstrijd spelen want op de kinderen wordt gelet.

Didactisch partnerschap

Twee keer per jaar wordt het mini/maxi toernooi georganiseerd, een kind speelt samen met één van de ouders, maar het kan ook een buurman, oom of kennis zijn een wedstrijd tegen een ander mini/maxi koppel en ze vinden dit leuk! De jeugd leert op deze wijze de spelregels en welk gedrag op de baan van je verwacht wordt.

Maatschappelijk partnerschap

Het jaarlijkse schooltennis waaraan ongeveer 160 leerlingen van basisscholen deelnemen kan alleen maar doorgaan bij voldoende hulp van seniorleden, 10 ochtenden lang zetten vele seniorleden van de vereniging zich in om de leerlingen een leuke tennisochtend te bezorgen. Er zijn kinderen die voor het eerst een tennisracket in de hand hebben, maar dat maakt niets uit het gaat om het spelplezier. Er wordt met speciale niet hardstuitende ballen gespeeld, de spelregels zijn aangepast.
De schooljeugd kinderen hebben een fantastische ochtend met limonade en wat lekkers.
De Tennisvereniging staat open voor de kinderen in ons stadje Woudrichem, er is een sfeer waarin iedereen welkom is en we samen met elkaar met de jongere leden sportief bezig zijn.

Geef een reactie