Tools

Samenscherm

Digitale informatie en tips voor ouders over leren, opvoeden, activiteiten op school en in de buurt

Met het digitale informatiescherm voorziet u ouders van actuele informatie vanuit school, tips over leren, opvoeden en activiteiten op school en in de buurt. Hiermee draagt het bij aan het versterken van de samenwerking tussen school en thuis. Er is een app (voor Android en iPhone) aan het systeem gekoppeld, waarmee ouders de informatie op het scherm ook thuis via hun smartphone kunnen bekijken en zich kunnen aanmelden voor activiteiten en ouderhulp.

De vormgeving en kleurstelling van het digitale informatiescherm en de omlijsting wordt op maat gemaakt, passend bij het logo van de school.

Samenscherm

Het beeldscherm is opgedeeld in zes vlakken:

  • Links bovenin kunt u mededelingen doen vanuit school.
  • Midden worden naam en logo van de school en een QR-code voor de bijbehorende app weergegeven.
  • Rechts bovenin kunnen oproepjes en berichtjes over ouderhulp en activiteiten op school gezet worden.
  • Links onderin kan informatie over activiteiten in de buurt geplaatst worden.
  • Midden onderin verschijnen actuele roulerende tips over leren en hoe je als ouder je kind kunt ondersteunen. School heeft hier geen onderhoud aan, dit wordt gedaan door Stichting Actief Ouderschap.
  • Rechts onderin verschijnen actuele roulerende opvoedtips. School heeft hier geen onderhoud aan, dit wordt gedaan door Stichting Actief Ouderschap in samenwerking met Stichting Opvoeden.
Co-creatie met scholen

Het Samenscherm wordt momenteel gebruikt op ongeveer 10 scholen in Almere. Samen met de directeuren wordt het verder ontwikkeld, zodat het optimaal aansluit op de wensen van ouders en school.

Wilt u meer weten of heeft u vragen over wat Actief Ouderschap voor u kan betekenen? Neem contact op!