Jongens en meisjes

Over jongens & meisjes en vaders & moeders

Doelgroep: PO 1-8

Lukt het jou de leerontwikkeling van jouw kinderen extra stimuleren door de kracht van zowel de vaders als de moeders in je klas in te zetten?

Vaders die betrokkenheid tonen hebben enorm veel invloed op de leerontwikkeling van hun kind. Uit recent onderzoek blijkt dat vaders 2x zo veel invloed hebben op het leren van hun dochters. Toch zien we dat scholen vooral goed zijn in het aanspreken van de moeders. Leerkrachten die een juiste balans vinden in het stimuleren van zowel moeders als vaders tot het ontwikkelingsstimulerend gedrag, halen meer uit hun kinderen.

Wij zorgen ervoor dat jij vaardigheden aangereikt krijgt in het “omdenken” zodat jouw activiteiten zowel vaders als moeders meer aanspreken. We leren je kijken vanuit een ander perspectief waardoor je vaders meer kunt aanspreken. Hoe kun je de verschillen tussen man en vrouw zijn inzetten voor een optimale ontwikkeling van het kind? Ook gaan we leren hoe je verschillend taalgebruik kan inzetten om je doelen te bereiken bij vaders en bij moeders. In deze leergang ook aandacht voor het  omgaan met situaties waarin kinderen geen geregeld contact met een vader en moeder hebben. Je krijgt daarnaast tips en inspiratie voor allerlei vernieuwende ouderbijeenkomsten.

Hoe:       

Drie bijeenkomsten van 3 uur met de volgende thema’s

  • Bijeenkomst 1 inspiratiebijeenkomst: Vaders en moeders
  • Bijeenkomst 2 werkbijeenkomst: scheiding en verlies
  • Bijeenkomst 3 praktijkbijeenkomst: activiteitenoverzicht van jouw school